Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Latihan

Gaji, Kelayakan Dan Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29

Berminat menjadi penjawat awam? Jom apply kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan berapa gaji Penolong Pegawai Latihan. Nak lulus interview SPA? Baca: Tips Temuduga Kerajaan & Contoh Soalan Temuduga SPA

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Penolong Pegawai Latihan Gred E29 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan. Nantikan pengumuman pengambilan Penolong Pegawai Latihan pada bila-bila masa. Apa yang penting, anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Latihan Gred E29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma, STPM, STAM, STP, HSC menerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8).
gaji, tugas, syarat kelayakan Penolong Pegawai Latihan Gred E29, temuduga spa Penolong Pegawai Latihan Gred E29, permohonan kerja Penolong Pegawai Latihan lepasan diploma stpm stam
Gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Latihan

Gaji Penolong Pegawai Latihan Gred E29

Gaji Penolong Pegawai Latihan sekitar RM1,493 sehingga RM5,672. Manakala untuk kadar gaji tahunan pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Latihan Gred E29

1.    Warganegara Malaysia;
2.    Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
3.    KELAYAKAN LANTIKAN KE JAWATAN PENOLONG PEGAWAI LATIHAN GRED E29
4.    Diploma Kemahiran Malaysia dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
5.    (Gaji Permulaan pada Gred E29 : RM1,624.00); atau
6.    Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
7.    (Gaji Permulaan pada Gred E29 : RM1,643.40); atau
8.    Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
9.    (Gaji Permulaan pada Gred E29 : RM1,770.95).
10.              Syarat Bahasa Melayu: Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
11.  Info lanjut rujuk sini: syarat kelayakan kerja penolong pegawai latihan

Jawatan Penolong Pegawai Latihan Gred E29 boleh dimohon menerusi borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi borang permohonan SPA8i online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda: semakan panggilan temuduga SPA 8  dan juga mengetahui hasil keputusan temuduga SPA anda: SPA8i semakan keputusan temuduga SPA.

Artikel Berkaitan:

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29

Penolong Pegawai Latihan menjalankan tugas mengajar secara teori dan amali di dalam salah satu bidang yang berkenaan.

Moga perkongsian tentang gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29 membantu mereka yang ingin menjadi kakitangan penjawat awam. Selamat maju jaya. Semoga terpilih!

0 comment... add one now