Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Penerbitan

Gaji, Kelayakan Dan Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29

Berminat menjadi penjawat awam? Jom apply kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan berapa gaji Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29. Nak lulus interview SPA? Baca: Tips Temuduga Kerajaan & Contoh Soalan Temuduga SPA

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan Pelbagai Kementerian. Nantikan pengumuman pengambilan Penolong Pegawai Penerbitan pada bila-bila masa. Apa yang penting, anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma, STPM, STAM, STP, HSC menerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8).

gaji, tugas, syarat kelayakan Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29, temuduga spa Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29, permohonan kerja Penolong Pegawai Penerbitan lepasan diploma stpm stam
Gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Penerbitan

Gaji Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29

Gaji Penolong Pegawai Penerbitan sekitar RM1,493 sehingga RM5,672. Manakala untuk kadar gaji tahunan pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29

1.    Warganegara Malaysia;
2.    Berumur Tidak Kurang Dari 18 Tahun Pada Tarikh Tutup Iklan Jawatan; Dan
3.    Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia Atau Kelayakan Yang Diiktiraf Setaraf Dengannya Oleh Kerajaan.
4.    (Gaji Permulaan Ialah Pada Gred N29: RM1,493.00); Atau
5.    Sijil Tinggi Agama Malaysia Atau Kelayakan Yang Diiktiraf Setaraf Dengannya Oleh Kerajaan.
6.    (Gaji Permulaan Ialah Pada Gred N29: RM1,493.00); Atau7.    Sijil Dalam Bidang Berkaitan Yang Diiktiraf Oleh Kerajaan Daripada Politeknik Tempatan Atau Kelulusan Yang Diiktiraf Setaraf Dengannya.
8.    (Gaji Permulaan Ialah Pada Gred N29: RM 1,493.00); Atau)
9.    Diploma Dalam Bidang Berkaitan Yang Diiktiraf Oleh Kerajaan Daripada Institusi Pengajian Tinggi Tempatan Atau Kelayakan Yang Diiktiraf Setaraf Dengannya.
10.              (Gaji Permulaan Ialah Pada Gred N29: RM1,770.95)
11.              Syarat Bahasa Melayu: Calon Bagi Lantikan Hendaklah Memiliki Kepujian (Sekurang-Kurangnya Gred C) Dalam Subjek Bahasa Melayu Pada Peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia Atau Kelulusan Yang Diiktiraf Setaraf Dengannya Oleh Kerajaan.
12.              Syarat Peningkatan Secara Lantikan: Pegawai Sedang Berkhidmat Dalam Perkhidmatan Pembantu Penerbitan Atau Pembantu Pemuliharaan Adalah Layak Dipertimbangkan Oleh Pihak Berkuasa Melantik Berkenaan Untuk Peningkatan Secara Lantikan Ke Jawatan Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29, Tertakluk Kepada Kekosongan Jawatan, Apabila Telah Disahkan Dalam Perkhidmatan Dan
13.              Mempunyai Kelayakan Di Perenggan 1 (C); Dan
14.              Lulus Peperiksaan Khas; Dan15.              Had Umur Pelantikan: Berumur Kurang Dari 54 Tahun Pada Tarikh Lantikan Bagi Pegawai Yang Umur Persaraan Paksa 55 Atau 56 Tahun; Atau Berumur Kurang Dari 56 Tahun Pada Tarikh Lantikan Bagi Pegawai Yang Umur Persaraan Paksa 58 Tahun; Atau Berumur Kurang Dari 58 Tahun Pada Tarikh Lantikan Bagi Pegawai Yang Umur Persaraan Paksa 60 Tahun.
16.              Info lanjut rujuk sini: Syarat Kelayakan Kerja Penolong Pegawai Penerbitan

Jawatan Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 boleh dimohon menerusi borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi borang permohonan SPA8i online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda: semakan panggilan temuduga SPA 8  dan juga mengetahui hasil keputusan temuduga SPA anda: SPA8i semakan keputusan temuduga SPA.

Artikel Berkaitan:

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29

Penolong Pegawai Penerbitan menjalankan tugas membantu Pegawai Penerbitan dalam perkhidmatan maklumat termasuk pengurusan perpustakaan khas, penerbitan dan sistem dokumentasi.

Moga perkongsian tentang gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 membantu mereka yang ingin menjadi kakitangan penjawat awam. Selamat maju jaya. Semoga terpilih!

0 comment... add one now