Gaji & Tugas Pembantu Veterinar Gred G29

Gaji, Kelayakan Dan Deskripsi Tugas Pembantu Veterinar Gred G29

Berminat menjadi penjawat awam? Jom apply kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan berapa gaji Pembantu Veterinar Gred G29. Nak lulus interview SPA? Baca: Tips Temuduga Kerajaan & Contoh Soalan Temuduga SPA

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pembantu Veterinar Gred G29 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan Kementerian Pertanian/ Jabatan Perkhidmatan Veterinar. Nantikan pengumuman pengambilan Pembantu Veterinar pada bila-bila masa. Apa yang penting, anda kena isi permohonan online jawatan Pembantu Veterinar Gred G29 bagi permohonan kerja lepasan SPM dan sijil menerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8).

gaji, tugas, syarat kelayakan Pembantu Veterinar Gred G29, temuduga spa Pembantu Veterinar Gred G29, permohonan kerja Pembantu Veterinar lepasan spm dan sijil
Gaji, kelayakan dan tugas Pembantu Veterinar

Gaji Pembantu Veterinar Gred G29

Gaji Pembantu Veterinar sekitar RM1,494.

Syarat Kelayakan Pembantu Veterinar Gred G29

1.    Warganegara Malaysia;
2.    Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
3.    Sijil Veterinar yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang setaraf dengannya
4.    (Gaji permulaan ialah pada Gred G29: RM1,494.00); atau5.    Syarat Bahasa Melayu: Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
6.    Info lanjut rujuk sini: Syarat kelayakan kerja penolong pegawai veterinarJawatan Pembantu Veterinar Gred G29 boleh dimohon menerusi borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi borang permohonan SPA8i online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda: semakan panggilan temuduga SPA 8  dan juga mengetahui hasil keputusan temuduga SPA anda: SPA8i semakan keputusan temuduga SPA.

Artikel Berkaitan:

Deskripsi Tugas Pembantu Veterinar Gred G29

Pembantu Veterinar menjalankan tugas pengurusan haiwan, kesihatan haiwan, kesuburan haiwan dan penguatkuasaan undang-undang veterinar di peringkat Kumpulan Sokongan, melaksanakan kerja-kerja di Pusat Perkhidmatan Industri Tenusu (PPIT).


Pada masa yang sama, tugasan Pembantu Veterinar ialah membuat pemeriksaan di pusat kuarantin haiwan, ante-mortem dan post-mortem di abattoir dan loji pemprosesan, memberi khidmat nasihat ternakan, pengumpulan data haiwan dan penyediaan laporan serta lain-lain tugas yang berkaitan yang ditentukan dari semasa ke semasa.

Moga perkongsian tentang gaji, kelayakan dan tugas Pembantu Veterinar Gred G29 membantu mereka yang ingin menjadi kakitangan penjawat awam. Selamat maju jaya. Semoga terpilih!  

0 comment... add one now