Gaji & Tugas Penolong Pemelihara Hutan Gred G29

Gaji, Kelayakan Dan Deskripsi Tugas Penolong Pemelihara Hutan Gred G29

Berminat menjadi penjawat awam? Jom apply kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan berapa gaji Penolong Pemelihara Hutan Gred G29. Nak lulus interview SPA? Baca: Tips Temuduga Kerajaan & Contoh Soalan Temuduga SPA

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Penolong Pemelihara Hutan Gred G29 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan Kementerian Perusahaan Utama/ Jabatan Perhutanan. Nantikan pengumuman pengambilan Penolong Pemelihara Hutan pada bila-bila masa. Apa yang penting, anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pemelihara Hutan Gred G29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma, STPM, STAM, STP, HSC menerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8).

gaji, tugas, syarat kelayakan Penolong Pemelihara Hutan Gred G29, temuduga spa Penolong Pemelihara Hutan Gred G29, permohonan kerja Penolong Pemelihara Hutan lepasan diploma stpm stam

Gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pemelihara Hutan

Gaji Penolong Pemelihara Hutan Gred G29

Gaji Penolong Pemelihara Hutan sekitar RM1,494 sehingga RM5,674. Manakala untuk kadar gaji tahunan pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Penolong Pemelihara Hutan Gred G29

1.    Warganegara Malaysia;
2.    Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
3.    Sijil Perhutanan Renjer Hutan daripada Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
4.    (Gaji permulaan ialah pada Gred G29: RM1,494.00); atau
5.    Diploma dalam bidang perhutanan atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.6.    (Gaji permulaan ialah pada Gred G29: RM1,847.86).
7.    Syarat Bahasa Melayu: Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
8.    Syarat Peningkatan Secara Lantikan : Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pengawas Hutan di Gred G19/20, G22, G26 atau G28 adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk Peningkatan Secara Lantikan ke jawatan Penolong Pemelihara Hutan Gred G29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:
9.    Mempunyai kelayakan di perenggan 1(c); atau
10.              Lulus Peperiksaan Khas; dan
11.              Had umur pelantikan: berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 55 atau 56 tahun; atau berumur kurang dari 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 58 tahun; atauberumur kurang dari 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 60 tahun.
12.              Info lanjut rujuk sini: Syarat kelayakan kerja penolong pemelihara hutanJawatan Penolong Pemelihara Hutan Gred G29 boleh dimohon menerusi borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi borang permohonan SPA8i online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda: semakan panggilan temuduga SPA 8  dan juga mengetahui hasil keputusan temuduga SPA anda: SPA8i semakan keputusan temuduga SPA.

Artikel Berkaitan:

Deskripsi Tugas Penolong Pemelihara Hutan Gred G29

Penolong Pemelihara Hutan menjalankan tugas merancang, mengurus dan mengawal aktiviti-aktiviti perhutanan supaya sejajar dengan peraturan-peraturan dan dasar-dasar Kerajaan.


Moga perkongsian tentang gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pemelihara Hutan Gred G29 membantu mereka yang ingin menjadi kakitangan penjawat awam. Selamat maju jaya. Semoga terpilih.  

0 comment... add one now