Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan

Gaji, Kelayakan Dan Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29

Berminat menjadi penjawat awam? Jom apply kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan berapa gaji Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29. Nak lulus interview SPA? Baca: Tips Temuduga Kerajaan & Contoh Soalan Temuduga SPA

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan Kementerian Sumber Manusia. Nantikan pengumuman pengambilan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan pada bila-bila masa. Apa yang penting, anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma, STPM, STAM, STP, HSC menerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8). 

gaji, tugas, syarat kelayakan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29, temuduga spa Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29, permohonan kerja Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan lepasan diploma stpm stam
Gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan

Gaji Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29

Gaji Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan sekitar RM1,493 sehingga RM5,672. Manakala untuk kadar gaji tahunan pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29

1.    Warganegara Malaysia;
2.    Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
3.    Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
4.    (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau
5.    Sijil Tinggi Agama Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
6.    (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau
7.    Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.8.    (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,770.95)
9.    Syarat Bahasa Melayu: Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
10.              Syarat Peningkatan Secara Lantikan: Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Perhubungan Perusahaan adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk Peningkatan Secara Lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:
11.              Mempunyai kelayakan di perenggan 1 (c); atau
12.              Lulus Peperiksaan Khas; dan13.              Had umur pelantikan: berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 55 atau 56 tahun; atau berumur kurang dari 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 58 tahun; atau berumur kurang dari 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 60 tahun.

Jawatan Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29 boleh dimohon menerusi borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi borang permohonan SPA8i online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda: semakan panggilan temuduga SPA 8  dan juga mengetahui hasil keputusan temuduga SPA anda: SPA8i semakan keputusan temuduga SPA.

Artikel Berkaitan:

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29

Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan menjalankan tugas mengendalikan kes buruh serta memastikan para majikan mematuhi dan melaksanakan undang-undang yang berkaitan dengan perburuhan melalui lawatan serta pemeriksaan dari semasa ke semasa.


Moga perkongsian tentang gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Perhubungan Perusahaan Gred S29 membantu mereka yang ingin menjadi kakitangan penjawat awam. Selamat maju jaya. Semoga terpilih! 

0 comment... add one now